regulierecursus rijbewijs

met de succesvolle lesmethode van Willems Rijopleidingen

Snel en veilig naar jouw rijbewijs

Door onze unieke lesmethode en jarenlange ervaring kunnen we maatwerk bieden aan elke leerling. Zo kun jij in je eigen tempo de verschillende fases van de rijopleiding doorlopen. Door de duidelijke stappen en overzichtelijke lesopbouw, zul je merken dat je steeds zelfverzekerder wordt in het verkeer. Zo heb jij sneller je rijbewijs met minder lessen!

In 3 duidelijke stappen naar je rijbewijs

  1. Omdat iedere leerling anders is start onze unieke lesmethode met een proefles. Tijdens deze proefles kijken we hoeveel lessen jij nodig zult hebben op basis van je instapniveau. Als je al eerder les hebt gehad, dan gaan we verder waar je gebleven bent. Jouw proefrijles is een volwaardige rijles. Die is gratis als je daarna rijlessen bij ons neemt.
  2. Na afloop van de proefles hoor je precies hoeveel lessen jij nodig hebt. Je weet dus direct wat je rijbewijs gaat kosten en wanneer je examen kunt doen. Na de proefrijles bepaal je zelf of je rijles gaat nemen. Je hoeft dus niet door te gaan na een proefrijles, zoals bij andere rijscholen.
  3. Voordat je start met je rijlessen maken we een duidelijke planning. Daarbij houden we rekening met je werk of studie en de reserveringstijd voor een praktijkexamen. Je vorderingen worden door de rijinstructeur zorgvuldig bijgehouden. Door de overzichtelijke stappen en heldere structuur in de lesopbouw, weet je precies op welk onderdeel je al op het juiste niveau zit en waar nog aan gewerkt moet worden.

Wil jij ook snel en veilig je rijbewijs halen?

Met de succesvolle lesmethode van Willems Rijopleidingen heb je minder lessen nodig om op het juiste niveau te komen én een hogere kans van slagen.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op.
Of beter nog, vraag nu een gratis proefles aan.

Veel gestelde vragen

Hoe snel je jouw rijbewijs kunt halen hangt af van je aanleg en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Met twee lesblokken in de week kun je al binnen een maand examen doen. Kun je tijdens een vakantie vaker lessen? Dan verkort dit natuurlijk je opleiding.
* Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je wel je theoriecertificaat hebben.

Wat jouw rijlespakket gaat kosten weet je exact na de proefles. Wij brengen zeer zorgvuldig advies uit. Uiteraard blijft dit een indicatie.  Waar andere rijscholen een toeslag van een paar honderd euro rekenen, is een spoedcursus bij Willems Rijopleidingen niet duurder.

Je mag in Nederland vanaf 16 jaar en 6 maanden starten met je rijlessen en vanaf 17 jaar rijexamen doen. Als je nog geen 18 bent kun je bij Willems Rijopleidingen al wel een proefrijles doen. Daarna bespreken we samen met je ouders of voogd wat voor jou de beste aanpak is. Zo is iedereen op de hoogte. Zonder de uitdrukkelijke toestemming van je ouders gaan we niet aan de slag. Met de versnelde rijlessen van Willems Rijopleidingen haal je je rijbewijs voor je 18de. Hier vind je meer informatie. 

Met een automaat rijbewijs mag je alleen in een auto met automaat rijden, je hebt dan geen rijbewijs voor een handgeschakelde auto. Je haalt als het ware een half rijbewijs. Dus voor een volledig rijbewijs begin je eigenlijk weer opnieuw en ben je weer honderden euro’s kwijt om het juiste rijbewijs te halen.

Daarom geven wij rijles in handgeschakelde leswagens. In een paar lessen leren we iedere leerling probleemloos schakelen. Spreek een proefrijles af en je zult zelfs zien dat het schakelen met de leswagens van tegenwoordig geen enkel probleem is.

Je kunt bij Willems Rijopleidingen overdag, ‘s avonds en op de zaterdag lessen. Daarbij houden we rekening met jouw agenda. De rijlessen zijn heel goed te combineren met je werk of studie. Met 6 á 8 lessen heb je de wagen wel onder controle en als je weet hoe je auto moet rijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren én je examen is natuurlijk ook overdag.

Een rijles duurt bij Willems Rijopleidingen 50 minuten. Wij adviseren om 2 lessen achter elkaar te rijden. Op die manier kunnen we veel verkeerssituaties oefenen en heb jij sneller je rijbewijs. Het is ook slim om zoveel mogelijk overdag te rijden. Dan is er veel meer verkeer dan in de avonduren. Ook je praktijkexamen wordt overdag afgenomen.

Dat ligt vooral aan het aantal lessen dat je afneemt in bijvoorbeeld een week tijd. In overleg met je instructeur kun jezelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen. De reserveringstijd tot het eerste praktijkexamen is gemiddeld 12 tot 16 weken en loopt nog steeds verder op. De reserveringstijd voor een herexamen is gemiddeld 6 tot 8 weken. Willems Rijopleidingen kan alleen een praktijkexamen voor je aanvragen als jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Doe dit dus op tijd, direct aan het begin van je rijopleiding. Dat doe je met een DigiD machtiging. Zonder deze machtiging is het niet mogelijk het praktijkexamen te reserveren!

Uiteraard moet je al in het bezit zijn van een theoriecertificaat!!!! 

De officiële uitnodiging voor je rijexamen.
Je geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je GEEN examen doen.
Het formulier Zelfreflectie. Vul het van tevoren in. Na de examenrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator.

Bij het CBR-examencentrum maak je kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. In de meeste gevallen mag je instructeur meerijden tijdens het praktijkexamen. Soms is dit niet mogelijk, omdat er een tweede medewerker van het CBR meerijdt, bijvoorbeeld een examinator in opleiding. Je instructeur is dan wel bij het begin- en eindgesprek aanwezig.

Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand. Als voorbereiding op de rit kan de examinator jou enkele vragen stellen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen. Ook moet je 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren.

sneller je rijbewijs met minder lessen

Vraag nu een gratis proefles aan

Scroll naar top