Faalangst cursus
FAALANGST BIJ RIJLES OF RIJEXAMEN?
Willems Rijopleidingen gaat je helpen
Het halen van je rijbewijs is voor veel leerlingen een spannend moment. Maar wat als de spanning zo hoog oploopt dat je volledig blokkeert en een black-out krijgt? Of dat je zo zenuwachtig bent dat je niet meer functioneert? Dan is het verstandig om voor een faalangst rijopleiding te kiezen. Deze cursus is speciaal ingericht om jou extra rust te bieden, zodat jij onder prettige omstandigheden het rijexamen auto kunt afleggen
Laat Faalangst de pret niet bederven
Voor kandidaten met faalangst heeft Willems Rijopleidingen een speciale faalangst cursus. Deze opleiding is er helemaal op gericht om jou extra rust te bieden. Tijdens de proefles kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens maken we een duidelijk plan, zodat jij zonder stress je rijbewijs kunt halen. Tijdens deze speciale opleiding krijg je les van een ervaren instructeur die een speciale faalangst training heeft gevolgd.
Als jij er klaar voor bent gaan wij voor jou het faalangstexamen aanvragen. Voor het faalangstexamen heb je in totaal 1 uur en 20 minuten de tijd. Daarvan is 35 minuten voor de examenrit. De overige tijd is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Natuurlijk moet je wel precies hetzelfde kunnen als mensen die het gewone rijexamen doen. En het faalangstexamen verloopt in dezelfde volgorde als het gewone rijexamen.
Wil jij ook graag je rijbewijs halen?
Wil je niet meer afhankelijk zijn van anderen?
Wil jij in alle rust en in je eigen tempo je rijbewijs halen?
Dan is de faalangst cursus van Willems Rijopleidingen de perfecte keuze.
Speciaal ontwikkeld zodat jij veilig en vol zelfvertrouwen je rijbewijs kunt halen en aan het verkeer kunt deelnemen. Fijn toch?
Want het is zonde als jij je rijbewijs niet haalt doordat je zenuwachtig bent!
Ben je nieuwsgierig geworden of een faalangst opleiding iets voor jou is?
Neem dan contact met ons op.
Of beter nog, vraag nu een gratis proefles aan.
Veel gestelde vragen
Hoe snel je jouw rijbewijs kunt halen hangt af van je aanleg en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Met twee lesblokken in de week kun je al binnen een maand examen doen. Kun je tijdens een vakantie elke dag een lesblok rijden? Dan is het zelfs mogelijk om binnen twee weken praktijkexamen te doen.
* Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je wel je theoriecertificaat hebben.
Wat jouw rijlespakket gaat kosten weet je exact na de proefles. Wij brengen zeer zorgvuldig advies uit. Uiteraard blijft dit een indicatie. Waar andere rijscholen een toeslag van een paar honderd euro rekenen, is een spoedcursus bij Willems Rijopleidingen niet duurder.
Je mag in Nederland vanaf 16 jaar en 6 maanden starten met je rijlessen en vanaf 17 jaar rijexamen doen. Als je nog geen 18 bent kun je bij Willems Rijopleidingen al wel een proefrijles doen. Daarna bespreken we samen met je ouders of voogd wat voor jou de beste aanpak is. Zo is iedereen op de hoogte. Zonder de uitdrukkelijke toestemming van je ouders gaan we niet aan de slag. Met de versnelde rijlessen van Willems Rijopleidingen haal je je rijbewijs voor je 18de. Hier vind je meer informatie.
Met een automaat rijbewijs mag je alleen in een auto met automaat rijden, je hebt dan geen rijbewijs voor een handgeschakelde auto. Je haalt als het ware een half rijbewijs. Dus voor een volledig rijbewijs begin je eigenlijk weer opnieuw en ben je weer honderden euro’s kwijt om het juiste rijbewijs te halen.
Daarom geven wij rijles in handgeschakelde leswagens. In een paar lessen leren we iedere leerling probleemloos schakelen. Spreek een proefrijles af en je zult zelfs zien dat het schakelen met de leswagens van tegenwoordig geen enkel probleem is.
Je kunt bij Willems Rijopleidingen overdag, ‘s avonds en op de zaterdag lessen. Daarbij houden we rekening met jouw agenda. De rijlessen zijn heel goed te combineren met je werk of studie. Met 6 á 8 lessen heb je de wagen wel onder controle en als je weet hoe je auto moet rijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren.
Een rijles duurt bij Willems Rijopleidingen 50 minuten. Wij adviseren om 2 lessen achter elkaar te rijden. Op die manier kunnen we veel verkeerssituaties oefenen en heb jij sneller je rijbewijs. Het is ook slim om zoveel mogelijk overdag te rijden. Dan is er veel meer verkeer dan in de avonduren. Ook je praktijkexamen wordt overdag afgenomen.
Dat ligt vooral aan het aantal lessen dat je afneemt in bijvoorbeeld een week tijd. In overleg met je instructeur kun jezelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen. De reserveringstijd tot het eerste praktijkexamen is gemiddeld 12 tot 16 weken. De reserveringstijd voor een herexamen is gemiddeld 6 tot 8 weken. Willems Rijopleidingen kan alleen een praktijkexamen voor je aanvragen als jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Doe dit dus op tijd, direct aan het begin van je rijopleiding. Dat doe je met een DigiD machtiging. Zonder deze machtiging is het niet mogelijk het praktijkexamen te reserveren!
Uiteraard moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.
De officiële uitnodiging voor je rijexamen.
Je geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen examen doen.
Het formulier Zelfreflectie. Vul het van tevoren in. Na de examenrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator.
In het CBR-examencentrum maak je kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt. In de meeste gevallen mag je instructeur meerijden tijdens het praktijkexamen. Soms is dit niet mogelijk, omdat er een tweede medewerker van het CBR meerijdt, bijvoorbeeld een examinator in opleiding. Je instructeur is dan wel bij het begin- en eindgesprek aanwezig.
Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand. Als voorbereiding op de rit kan de examinator jou enkele vragen stellen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.
De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen. Ook moet je 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren.