Opfris cursus

Je hebt je rijbewijs ...

.. maar toch rijd je niet?

Je hebt al een tijdje je rijbewijs op zak maar toch stap je de auto niet in. Dit kan komen door onzekerheid of rijangst die zich heeft ontwikkeld. Misschien heb je tijdens het autorijden een vervelende situatie meegemaakt waardoor je onzeker of bang bent geworden. Of heb je na het behalen van je rijbewijs nog niet zoveel ervaring op kunnen doen. Misschien had je niet direct een auto tot je beschikking of heb je een partner die altijd rijdt.

Je merkt dat je niet meer 100% zeker bent in bepaalde verkeerssituaties, zoals parkeren, rijden in de bebouwde kom of in het donker. Je gaat de situaties waarin je je onzeker voelt vermijden en je belandt in een negatieve spiraal. Onzekerheid slaat om in angst.
Je gaat steeds minder autorijden of je bent zelfs helemaal gestopt. De drempel is te hoog geworden om de situatie zelf op te kunnen lossen en je angst te overwinnen.

Je bent echt niet de enige!

Als je denkt dat jij de enige bent met rijangst dan heb je het mis. Iedere automobilist heeft wel eens spannende situaties meegemaakt. Het wordt pas een probleem als je zoveel angst opbouwt dat je niet meer durft auto te rijden. En dat hoeft niet.
De opfriscursus van Willems Rijopleidingen is speciaal ontwikkeld voor mensen mét een rijbewijs, die door rijangst of onzekerheid specifieke verkeerssituaties vermijden of geen auto meer durven rijden.

Tijdens de proefles kijken we hoeveel lessen jij nodig hebt. Dit hangt natuurlijk af van de mate van rijangst, de rijvaardigheid en verkeersinzicht in het algemeen. Heb je een ongeval meegemaakt, dan heb je meestal meer lessen nodig om over je rijangst heen te komen. Ben je wat onzeker doordat je niet direct na het behalen van het rijbewijs een auto tot je beschikking had en bent de routine mist. Dan heb je vaak aan een paar lessen al genoeg.

Vervolgens maken we voor jou een maatwerk traject met een duidelijke planning. Zijn er specifieke punten die je wilt behandelen? Geef dan vooraf aan waar je graag de nadruk op wilt leggen tijdens de opfriscursus. Dan gaan we samen aan de slag. Helemaal in jouw tempo. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd, om te zorgen dat jij weer veilig en vol zelfvertrouwen aan het verkeer kunt deelnemen.

Wil je graag je verkeerskennis en rijvaardigheid opfrissen?
Wil je niet meer afhankelijk zijn van anderen?
Wil je weer vol zelfvertrouwen de weg op? 

Het is tijd om je rijangst te overwinnen

Vraag daarom nu een GRATIS proefles aan. Want een opfriscursus bij Willems Rijopleidingen helpt jou weer vol zelfvertrouwen op weg.

Heb je nog een vraag over de opfriscursus?
Neem gerust even contact met ons op.
We helpen je graag verder.

Veel gestelde vragen

De opfriscursus van Willems Rijopleidingen is speciaal ontwikkeld voor mensen mét een rijbewijs, die door rijangst of onzekerheid specifieke verkeerssituaties vermijden of geen auto meer durven rijden. 

Wat jouw rijlespakket gaat kosten weet je exact na de proefles. Wij brengen zeer zorgvuldig advies uit. Uiteraard blijft dit een indicatie, maar je kunt ons aan het advies houden als je onverhoopt niet slaagt, door de examengarantie. Waar andere rijscholen een toeslag van een paar honderd euro rekenen, is een spoedcursus bij Willems Rijopleidingen niet duurder.

Een rijles duurt bij Willems Rijopleidingen 50 minuten. Wij adviseren om 2 lessen achter elkaar te rijden. Op die manier kunnen we veel verkeerssituaties oefenen en heb jij sneller je rijbewijs. Het is ook slim om zoveel mogelijk overdag te rijden. Dan is er veel meer verkeer dan in de avonduren. Ook je praktijkexamen wordt overdag afgenomen.

Met een automaat rijbewijs mag je alleen in een auto met automaat rijden, je hebt dan geen rijbewijs voor een handgeschakelde auto. Je haalt als het ware een half rijbewijs. Dus voor een volledig rijbewijs begin je eigenlijk weer opnieuw en ben je weer honderden euro’s kwijt om het juiste rijbewijs te halen.

Daarom geven wij rijles in handgeschakelde leswagens. In een paar lessen leren we iedere leerling probleemloos schakelen. Spreek een proefrijles af en je zult zelfs zien dat het schakelen met de leswagens van tegenwoordig geen enkel probleem is.

Je kunt bij Willems Rijopleidingen overdag, ‘s avonds en in het weekend lessen. Daarbij houden we rekening met jouw agenda. De rijlessen zijn heel goed te combineren met je werk of studie. Met 6 á 8 lessen heb je de wagen wel onder controle en als je weet hoe je auto moet rijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren.

sneller je rijbewijs met minder lessen

Vraag nu een gratis proefles aan

Scroll naar top